For en deilig seier!

Oppbyggingen til lørdagens kamp mot Follo var som vanlig preget av en ordkrig i forkant og heltente spillere hos begge lag.

Skrevet av NTH

Kampen mot våre rødkledte naboer fra sør startet jevnt og tøft, men hjemmelagets angrepsspill virket stillestående og fantasiløst. Vi gikk gang på gang i den gode forsvarsfella til Follo, og ble straffet med kontringer i mot.

Lagene fulgte hverandre tett i målprotokollen frem til BSK/NIF fikk en 2 minutter etter halvspilt 1. omgang på stillingen 6-6. Den perioden utnyttet Follo maksimalt, og plutselig stod det 10-6 til bortelaget. Hjemmelaget fortsatte å slite i det etablerte angrepsspillet og på stillingen 8-13 med ca. 10 minutter igjen av omgangen tok Dusan Poloz time-out. Der ble det tatt to meget avgjørende valg for utfallet av kampen: «Vi legger om til 3-2-1 forsvar og setter inn Espen Wangen i mål». Espen Røhmer kom også på banen og avsluttet det påfølgende angrep på en særs god måte. Aggresiviteten i forsvaret var tilbake og helt bakerst stod Wangen sin livs kamp mot gamle lagkamerater.

BSK/NIF styrte resten av omgangen, men vi måtte ved pause innse at vi fortsatt lå bak på tavlen, 12-15.

I garderoben ble det snakket om at det var vi som hadde overtaket, og at det bare var å gå ut i hundre i 2. omgang. Og for en start! På fem minutter var 12-15 snudd til 17-15, mye takket være en aldeles fremragende Wangen i målet! Follo scoret ikke spillemål før etter 11 minutter av omgangen da de reduserte til 18-17. Så gikk det ytterligere 10 minutter før de røde klarte å putte ballen bak banens gigant i hjemmelaget mål. BSK/NIF utnyttet perioden godt og hadde opparbeidet seg en ledelse på 7 mål. Follo knappet innpå mot slutten, men etter full tid kunne vi strekke armene i været og juble over 2 meget viktige poeng!

Sluttresultatet ble 26-22, og selv om Espen Wangen fullt fortjent ble kåret til banens beste, må dette betegnes som en real lagseier. Anders Tverdal ble toppscorer med 7 mål, mens hele 3 spillere hadde 5 nettkjenninger.

Nå er det bare å jobbe videre frem til neste lørdag. Da møter vi FyllingenBergen i Nordstrandhallen.

 

Kaptein Eriksen hadde et lite eventyr før kampstart. Det kan du lese om her.

Hva FolloHK skriver om kampen, finner du her.

Gårsdagens kampsponsor var: