For en deilig seier! – Bækkelaget

For en deilig seier!

Oppbyggingen til lørdagens kamp mot Follo var som vanlig preget av en ordkrig i forkant og heltente spillere hos begge lag.

Kampen mot våre rødkledte naboer fra sør startet jevnt og tøft, men hjemmelagets angrepsspill virket stillestående og fantasiløst. Vi gikk gang på gang i den gode forsvarsfella til Follo, og ble straffet med kontringer i mot.

Lagene fulgte hverandre tett i målprotokollen frem til BSK/NIF fikk en 2 minutter etter halvspilt 1. omgang på stillingen 6-6. Den perioden utnyttet Follo maksimalt, og plutselig stod det 10-6 til bortelaget. Hjemmelaget fortsatte å slite i det etablerte angrepsspillet og på stillingen 8-13 med ca. 10 minutter igjen av omgangen tok Dusan Poloz time-out. Der ble det tatt to meget avgjørende valg for utfallet av kampen: «Vi legger om til 3-2-1 forsvar og setter inn Espen Wangen i mål». Espen Røhmer kom også på banen og avsluttet det påfølgende angrep på en særs god måte. Aggresiviteten i forsvaret var tilbake og helt bakerst stod Wangen sin livs kamp mot gamle lagkamerater.

BSK/NIF styrte resten av omgangen, men vi måtte ved pause innse at vi fortsatt lå bak på tavlen, 12-15.

I garderoben ble det snakket om at det var vi som hadde overtaket, og at det bare var å gå ut i hundre i 2. omgang. Og for en start! På fem minutter var 12-15 snudd til 17-15, mye takket være en aldeles fremragende Wangen i målet! Follo scoret ikke spillemål før etter 11 minutter av omgangen da de reduserte til 18-17. Så gikk det ytterligere 10 minutter før de røde klarte å putte ballen bak banens gigant i hjemmelaget mål. BSK/NIF utnyttet perioden godt og hadde opparbeidet seg en ledelse på 7 mål. Follo knappet innpå mot slutten, men etter full tid kunne vi strekke armene i været og juble over 2 meget viktige poeng!

Sluttresultatet ble 26-22, og selv om Espen Wangen fullt fortjent ble kåret til banens beste, må dette betegnes som en real lagseier. Anders Tverdal ble toppscorer med 7 mål, mens hele 3 spillere hadde 5 nettkjenninger.

Nå er det bare å jobbe videre frem til neste lørdag. Da møter vi FyllingenBergen i Nordstrandhallen.

Kaptein Eriksen hadde et lite eventyr før kampstart. Det kan du lese om her.

Hva FolloHK skriver om kampen, finner du her.