God generalprøve – Bækkelaget

God generalprøve

Storseier mot Oppsal og 2 uavgjorte mot Elverum og Haslum sørget for en bra helg.Helgens Kempa cup i Follo var den siste testen før serieåpningen mot Viking 15. september. Med solid deltakelse var det perfekt matching før alvoret braker løs.

Fredagens kamp mot Elverum ble en jevn afære. Våre gutter startet forrykende og ledet 10-4 etter 12 minutters spill, og da hadde Elverumtrener Christian Berge fått nok og tok timeout. Det jevnet seg litt ut fram mot pause, men vi kunne gå til pause med ledelse 20-16. Det var en omgang som bar preg av to angrepsvillige lag, men som slet litt mer med forsvarsspillet. I 2. omgang var det Elverums tur til å få en pangstart på omgangen. Det så ut som våre gutter fortsatt hadde tankene i garderoben da Elverum kjørte over oss og snudde fort kampen til 25-21 ledelse etter 10 minutters spill av 2.omgang. Men som tidligere beviste BSK/NIF-gutta at det er moral i laget og kjempet seg tilbake i kampen og fikk uavgjort helt på tampen. I den fasen fremstod vår nyervervelse fra Arendal Erlend Egeland fram i begge ender av banen som en avgjørende spiller for oss. Kampen endte 33-33.

På lørdag var det duket for lokaloppgjør mot Oppsal. Her viste våre gutter tidlig hvem som var «best i byen» denne dagen. Solid målvaktspill av Emil Jungmann, med et godt forsvarsspill foran seg. 15 kontringsmål og et godt kollektivt angrepsspill sørget for at Oppsal ble slått 33-22 etter 15-10 ledelse ved pause.

Etter de to puljekampene ble vi puljevinnere på bedre målforskjell enn Elverum. Dermed ventet Haslum i søndagens finale.

Det ble en fartsfyllt og jevn finale mot seriefavoritten Haslum. De stilte uten Erlend Mamelund, men forøvrig fullt lag.  Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen med maks tomålsledelse til ett av lagene. Og et meget høyt tempo sørget for mange kontringsmål. Ved pause ledet vi 18-16. Haslum tok tidlig grepet i 2. omgang, men våre gutter viste nok en gang moral og Johannes Hippe satte inn utlikningsmålet til 32-32 med 40 sekunder igjen å spille. Dermed endte kampen uavgjort og straffekonkurranse måtte til for å kåre en turneringsvinner. Haslum tok det lengste strået der. Men uansett en bra gjennomført kamp hvor Johannes og Emil Jungmann var de beste spillerne hos oss. Johannes ble også kåret til banens beste spiller av en lokal jury med sine 11 spillemål.

Etter helgens innsats å dømme virker BSK/NIF å være i rute til den tøffe seriestarten neste uke. Den første hjemmekampen spilles lørdag 18.september mot Drammen kl. 16.00 i Nordstrandshallen. Den datoen er det bare å holde av!